ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ! sradiogr@gmail.com

Captain Cornell's Mandolin-Pelagia's Song

Μια σημαντική και σπάνια στιγμή στη μουσική γιατί ο συγκεκριμένος συνθέτης έχει κάνει τη δουλειά του εξαιρετικά καλά και τίμια παντού. Είναι σχεδόν αδύνατον να πεις γι αυτόν τον άνθρωπο ότι έχει πετάξει και την μπάλα κάτω.

Ο άνθρωπος κάνει σπουδαίες αναπτύξεις, υπήρξε καλός ενορχηστρωτής, έγραψε πολύ ωραία μουσική και ο ίδιος, είναι πολύ καλός μαθητής της ιστορίας της μουσικής και ξέρει να επαναλαμβάνει σωστά ή και να κλέβει έξυπνα.

Έχει μια τάση να αναπτύσσει το θέμα του και να μην πηγαίνει για το εύκολο χιτ το οποίο όμως μερικές φορές του στερεί και την λαϊκή απήχηση.

Κάποια στιγμή σκοράρει ένα θέμα, το οποίο εμένα προσωπικά θα μου μείνει αξέχαστο και αυτό που συνέβη σε αυτό το θέμα, γιατί ήταν και άτυχος – ενώ έκανε τεράστιο χαμό εκείνη την εποχή επειδή πήγε παράλληλα με την ταινία όταν έσβησε η ταινία ο κόσμος είχε ακούσει τόσο πολύ το θεμα που έπαψε να το ακούει.

Η ταινία πραγματεύεται μια σχέση, μέσα σε πέτρινες συνθήκες. Κατακτητής με κατακτημένη όπου δεν θα έπρεπε κανονικά να έχουν την σχέση αλλά την αναπτύξανε.
Και αυτός φεύγει – κάποια στιγμή φεύγει, φεύγει από το κάδρο.

Ενώ είναι ο άνθρωπος που αυτή αγάπησε και αυτός αγάπησε αυτή περισσότερο από όσο είχαν γνωρίσει αγάπη στη ζωή τους μέχρι τότε, είναι οι συνθήκες τέτοιες, ο πόλεμος τελειώνει και αυτός φεύγει.

Και το πράγμα που είχε σφραγίσει τη σχέση τους είναι αυτό το μουσικό θέμα που έχει αναπτύξει αυτός και της έχει χαρίσει. Το μουσικό αυτό θέμα είναι το μόνο που της μένει, αφού της το στέλνει σε μια ηχογράφηση ΜΕ ΛΑΘΟΣ όργανο από αυτό με το οποίο το έγραψε αρχικά και το πρωτάκουστε εκείνη γιατί δεν βρήκε.

Και έτσι λοιπόν παίρνει μια ανάμνηση της ανάμνησης για να μπορέσει να κρατήσει ζωντανή, με όλα της τα χρώματα και τα αρώματα αυτή τη σχέση.

Stephen Warbeck: Pelagia’s Song. Το τραγούδι της Πελαγίας.